יום רביעי, 25 באוקטובר 2017

עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה מלוחה

כבר יותר משנה אין למצוא חמאה מלוחה של תנובה, זו באריזה בצבע זהב.
גם אם יש חמאות מלוחות תוצרת חוץ, לחמאה ההיא היה טעם של ילדות, טעם נהדר בעיני.
שיטוט מהיר ברשת במטרה לברר מה קרה, לא ממש העלה תשובות.
בכל מיני מקומות תנובה ענתה לאנשים ששאלו, שיש ביקוש גדול יותר לחמאה בשנים האחרונות, ופחות מדי חלב שמיועד להכנת חמאה.
שורה תחתונה- הם לא רואים מתי בקרוב הם חוזרים לייצר חמאה מלוחה
עצוב מאד

יש לי עוד קצת טראומה מהמחסור הגדול של חמאה ב 2010, אז אני קצת אוספת כל מיני סוגים של חמאה... שיהיה במקרר, ליתר בטחון.
במקרה היתה גם אחת, מלוחה, שהתאימה לעוגיות. ( תמיד אפשר להוסיף עוד קצת מלח אבל זה לא בדיוק אותו דבר לטעמי )




מתכון של דיויד לייבוביץ'

עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה מלוחה

 36 עוגיות בינוניות

115 גר חמאה מלוחה רכה
110 גר סוכר חום ( שמתי 55 חום בהיר ו 55 כהה )
100 גר סוכר לבן
ביצה
חצי כפית וניל
 1 + 1/3 כוס ( 180 גר ) קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח ים ( גס ) שמתי מאלדן
1+ 1/3 כוס ( 200 גר ) שוקולד מריר קצוץ

( ויתרתי על כוס אגוזים קלויים קצוצים כי לא מתים על זה פה )



להקציף יחד חמאה וסוכר
להוסיף ביצה, ווניל, להמשיך להקציף
להוסיף קמח, מלח , סודה לשתיה, לערבב רק עד שהכל מתאחד
להוסיף שוקולד קצוץ

לקרר כמה שעות או אפילו לילה אם אפשרי

לחמם תנור ל 180

ליצור כדורים בגדול מסטיק עגול ( או עם כף גלידה קטנה ) 
להניח על תבנית עם נייר אפיה
למחוץ קצת את הכדורים עם כוס
לאפות  בסביבות 15 דקות , תוך סיבוב התבנית באמצע אם יש צורך ( תנור שלא אופה אחיד וכ"ו )
לאפות עוד 5 דקות עד שמשחימות קצת, לקרר.















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה